header-logo

Belmeko bv

Siemenslaan 5

8020 Oostkamp

België

Tel: + 32 50 83 11 83

Email: info@belmeko.be

vergote lakkerij
vergote lakkerij 2

Volledig nieuwe lakinstallatie voor loonlakbedrijf in Roeselare

Voor een loonlakbedrijf in Roeselare heeft Belmeko recent een volledige nieuwe lakkerij gebouwd.
Deze vervangt de volledige oude installatie. De vroegere installatie bevatte een gesloten onderdrukcabine, een spuitwand met voorbouw en een beperkte droogkamer.

 

Om de hogere capaciteit aan te kunnen en om de bestaande kwaliteit te verbeteren, ging de eigenaar op zoek naar een partner die hem hierbij kon adviseren. Op aanraden van enkele leveranciers kwam hij bij Belmeko uit.

Belmeko heeft met samen met hem gezocht naar de beste oplossing voor zijn manier van werken en geoptimaliseerd. Ook het streven naar een zo kort mogelijke montageperiode was essentieel.

 

 

Na minder dan 3 weken montage en opstart waren er 3 spuitcabines actief. 1 open spuitcabine voor het spuiten van primers. 1 gesloten onderdruk spuitcabine waarbij de binnengetrokken lucht eerst wordt gefilterd en 1 gesloten spuitcabine met verwarming dat ook als extra droogcabine kan gebruikt worden.

De eerste twee spuitcabines zijn eveneens gekoppeld aan een atelierverwarmings-/suppletiegroep. Deze groep blaast verse verwarmde en gefilterde buitenlucht binnen in het gebouw. Zo wordt onderdruk en te lage temperatuur in het gebouw vermeden.

 

De niet verwarmde spuitcabines zijn voorzien van zelf ontwikkelde LED verlichting die vlak in het plafond zijn ingebouwd. Bij de ontwikkeling hiervan werd er vooral gekeken naar temperatuur resistentie, kleurtemperatuur en diffusie verdeling van het licht.

 

Tevens werden de cabines van een eenvoudig railsysteem in het dak voorzien zodat kleine onderdelen kunnen opgehangen worden.

 

Een groot verflabo zorgt ervoor dat op een veilige manier verven kunnen aangemaakt worden, evenals pistolen worden gereinigd.