header-logo

Belmeko bv

Siemenslaan 5

8020 Oostkamp

Belgiƫ

Tel: + 32 50 83 11 83

Email: info@belmeko.be

188_detail

Waarom investeren in een spuitcabine?

Belmeko zet graag voor u de redenen op een rijtje waarom het investeren in een spuitcabine ook voor u een goede oplossing kan zijn.

 

Een Belmeko spuitcabine is een belangrijke investering aangezien het voor verschillende voordelen zorgt. Zo heeft het onder andere de volgende kenmerken:

 

1. Flexibiliteit in uw bedrijf om zelf het lakwerk te verrichten doordat u het niet meer hoeft uit te besteden.

 

2. Onafhankelijkheid van derden om te lakken, geen extra verpakking/transport,...

3. Een Belmeko spuitcabine zorgt ervoor dat er een optimale luchtstroom wordt bekomen. De luchtstroom is homogeen in de volledige werkzone zonder dode zones, waarbij de luchtstroom product en mens beschermt.

 

4. Veiligheid naar de mens: de solventen die vrijkomen tijdens het spuiten worden door de ventilatie verhinderd in het gezicht van de spuiter te komen.

 

5. Brandveiligheid: door ventilatie wordt de concentratie aan solventen tot een minimum herleid.

 

6. Afvoer van overspray in de cabine.

 

7. Stof wordt maximaal buitengehouden: De verse buitenlucht in de cabine moet eerst een voorfilter in de inblaasgroep en plafondfilters passeren. Zodoende kan men stofarm spuiten in de cabine.

 

8. Er is veel homogeen verdeelde verlichting op het werkstuk om een goede kwaliteit na te streven en te vermijden dat zones niet gespoten worden door slechte zichtbaarheid.

 

9. Milieu: Verfdeeltjes worden tegen gehouden door de paintstopfilters in de afzuigwand. Fijnere stofdeeltjes worden tegen gehouden door een nafilter. Ook is er de mogelijkheid in de afzuiggroep om actief kool filters te installeren die solventen opnemen.

 

10. Er wordt een optimale temperatuur bekomen tijdens het spuiten en drogen met behulp van een ingebouwde brander. Verf moet namelijk op een bepaalde temperatuur gespoten worden om verschillende lakfouten te vermijden. Tevens kan men de temperatuur van de spuitcabine verhogen tot ongeveer 60-70°C om de stukken snel te laten drogen. Dit zorgt voor een efficiëntieverhoging. Het is zelf zo dat sommige lakken pas echt uitharden vanaf 50°C.

 

Een Belmeko spuitcabine zal dus de efficiëntie én succes van uw bedrijf blijvend verhogen....